sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Äidin keittiö auki 24/7

Kuka  Väittää että ruoanlaitto on aina vaikeaa ja aikaa vievää? Tässä meidän eilinen ruoka, jonka valmistamiseen meni aikaa kaiken kaikkiaan tunti ja vartti. Sitäkin ajasta suurin osa oli vain odottelua. 

Vaikka itse rakastan ruoan laittoa ja minusta on ihanaa välillä kokkailla tuntikausia, äitinä on kuitenkin välillä tärkeää saada lapsille maistuvaa ruokaa nopeasti, niistä aineista mitä kaapissa nyt sattuu olemaan.

Eilen tein tosiaan kolme tällaista nopeaa "mitä kaapista löytyykään" juttua.



Ensimmäisenä sämpylät. Vastapaistettuja sämpylöitä ei voita mikään ja niiden teko.... maailman helpointa. Vettä, hiivaa, jauhoja, suolaa, sokeria ja jotain mitä kaapista löytyy (Puuron jämät, pinaatti-, porkkana ym keittojen jämät, puurohiutaleet, ryynit, leseet, raasteet, juustot......) joukkoon voi siis heittää melkein mitä vaan, oman maun mukaan.

Ruoan laitto on ihanaa mutta koskaan en ole ollut oikein leipoja ihmisiä joten sämpyjen ja pullien pyörittely on siis mielestäni turhaa puuhaa.

Itse leikkaan vaan "kikkaroita" pehmeästä sämpylätaikinasta, jauhotan palat ja viskaan pellille kohoamaan... ja uuniin!

Voilá, siinä on ihanaiset sämpylät valmiita alle aikayksikön.



Sitten Vuorossa oli jälkkäri.
Meidän muksujen lemppari
Rakkauden palat (mokkapalat).

Näin helppoa ohjetta, en ole varmaan koskaan ennen nähnyt.

Pohjassa kaikkia aineita yhtä paljon, kaikki sekaisin keskenään ja se on siinä.

Kuorutukseen kahvia, rasvaa ja kaakaojauhetta yhtä paljon, tomusokeria kunnes massa tönkistyy.. ja taas, sekaan saa heittää mitä ikinä lystää.

Eilen meidän rakkaudenpaloihin laitettiin suolapähkinöitä. Siis niin tajuttoman hyvää, vaikka itse sanonkin.



Ai niin ja ruoka. Ei kai sitä pelkällä sämpyllä ja jälkkärillä eletä (lapset tosin saattaa olla asiasta eri mieltä). Super nopea makaroonihässäkkä. 

Kunnolla munamaitoon tehty makaronilaatikko on ihan tajuttoman hyvää, sitä ei käy kieltäminen. Mutta kaapissa ei aina ole munia, maitoa tai sitten joku ei niitä allergioiden vuoksi voi syödä.

Tämäkin ohje on kaikki pataan ja uuniin tyylinen. 
Raa'at makaronit, paistettu jauheliha (tai kana, kasvikset, soijarouhe, sienet... mitä vaan) mausteet ja kiehuva vesi uunivuokaan. Mukaan heitin tällä kertaa myös tomattipyreen jämät ja hiukan juustoraastetta (jäivät pizzan teosta). Sitten sekoitus, ja koko helahoito uuniin. 45min ja SYÖMÄÄN!!!!


Kokkaamisen ei siis tarvitse olla aina vakavaa resepteihin tuijotusta.
Raaka-aineet pannuun ja "älä tule paha kakku, tule hyvä kakku" . 

Jos teillä jollakin on tällaisia helppoja ja nopeita ruoka ohjeita, laittakaa ihmeessä kommentti boxiin viestiä tai vaikka fb.n kautta. Minä niin tykkään tällaisista ohjeista. Ja kun joku on ne joskus tehnyt ja hyväksi kokenut, tuloksena ei voi olla muuta kuin hyvää!

Rauhallista Sunnuntai päivän jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti