torstai 9. toukokuuta 2013

Kahvia, kahvia, kahvia

 AAMUKAHVI!!!

Asia, jota ilman olisi vaikeaa herätä. Asia, joka saa päivän ja aivot käyntiin. Asia, jota ilman ainakin minun päiväni on täysin pilaalla.

Me suomalaisethan lukeudumme maailman kovimpiin kahvin juojiin, ja minä olen itse varmasti yksi suurista kahvin kuluttajista. Kahvi on yksinkertaisesti vaan niin hyvää.
Paula ihmemaassa....

Minulla oli ilo päästä tapaamaan Pauligin Paulaa joka tuli valistamaan meitä hyvän kahvin saloista. 
Enpä olisi koskaan uskonut että kahvinkeittokin voi olla niin tiedettä. 

Moniko teistä kaataa kahvinkeittimeen veden erillisellä kannulla? ( Siis ettei käytä keittimen omaa pannua veden mittaukseen). En minä ainakaan. Kahvipannusta irtoaa kuulemma rasvaa ja kaiken maailman sontaa, vaikka se olisi kuinka hyvin pesty. Ja tämä taas puolestaan palaessaan kiinni keittimen vastuksiin,
rikkoo / lyhentää kahvinkeittimen ikää. Asia siis selvä. Kaadetaan vesi keittimeen erillisellä kannulla.

Entä, moniko sekoittaa kahvin kun se on tippunut pannuun? Kahvi pitäisi aina sekoittaa ennen sen tarjoilua vaikka kahvinkeittimessä olisikin sekoitin itsessään, niin silti. Muuten ensimmäiset kupit saaneilla on laimeampaa kahvia kuin pohjalta kaadetut taas ovat vahvempaa. Oukki doukki... täst edes siis lusikka heilumaan vaan ja kahvia sekoittamaan.

Kuinka usein muuten pesette kahvinkeittimenne?  Minä en ainakaan ole pessyt omaa keitintäni ...... en kehtaa edes sanoa miten pitkään aikaan. Nyt täytyy siis alkaa kahvinkeittimen pesuun. Tosiaan keitin pitäisi kuulemma puhdistaa säännöllisesti jotta kalkkikertymät poistuisivat keittimen sisältä. Tähän tarkoitukseen on olemassa ihan omia aineitaankin mutta sooda toimii myös ihan hyvin.
3 ruokalusikallista soodaa sekoitettuna litraan vettä. Tämä "taikaliemi" irroittaa hyvin myös kahvipannuihin jääneet tummat rannut.

Eli nyt siis keittimen pesu, kaada vesi keittimeen erillisellä kannulla ja kahvin valmistuttua sekoita kahvi ennen tarjoilua... Hmmmm.... millä nämä nyt muistaisi? 

No toki minun oli testattava onko näistä opeista mitään hyötyä. 
Luonteeltani kun olen hieman (en usko ennen kuin kokeilen) tyyppiä. 

Ensin keitin siis kahvit ihan vanhaan totuttuun tapaan puhdistamattomalla (ilmeisesti melko kalkkeutuneella keittimellä). Tulos: ihan hyvää.. tätähän minä päivittäin juon kahvia.
Sitten liotin pannut ja härpäkkeet sooda vesi liuoksessa ja puhdistin keittimen sitä varten olevilla puhdistuslitkuilla ohjeiden mukaan. Kaasin veden keittimeen erillisellä kannulla (toki nythän itse keittimenkin pannu hohti kuin uusi joten olisi kelvannut varmaan tähän myös). Kun kahvi oli valmista sekoitin kahvin ja kaasin kuppiin. SIIS WHAT???? Ette usko mikä muutos. 
Ihan hävettää ajatella millaista kahvia olen vierailleni jo vuosia tarjonnut, sen sijaan että olisin voinut tarjota jotain tällaista. Kahvi oli ensinnäkin huomattavasti kuumempaa.. liekkö keittimeni ollut jo niin kalkin peitossa ettei edes enää lämmennyt kunnolla, maku oli tosiaan aivan erilaista, johtuiko sitten sekoittamisesta tai ei  mutta hyvää se oli. Isolla H. kirjaimella.

Nyt loppuivat pahan kahvin keittelyt tässä majassa. Tervetuloa siis hyvälle kahville.

Aamukahviksi kokeilin Early birds kahvia  Wi-hii!! 



Minun kahvien top 3



1. Paulig Mundo

2. Paulig Brazil

3. Paulig Angry Birds



Lisää mielenkiintoista infoa kahvista Pauligin sivuilta. Uutena asiana minulle ainakin tuli ns. makuparit. Tarkoittaa siis sitä mitkä ruoat/leivonnaiset sopivat yhteen minkäkin kahvin kanssa. Tämähän on kuin viinien maistelua konsanaan. Mutta nyt kevään ja kesän ja rippi-, ylioppilas ym muiden juhlien alla voisi yllättää vieraat valitsemalla tarjottaviin täydellisesti sopivaa kahvia.

Eipä tässä muuta, kuin herkullisia kahvihetkiä vaan kaikille!

http://www.paulig.fi/fi/tuotteet