lauantai 16. helmikuuta 2013

Hiljaisuus

Lapset maailmalla


Sinne ne sitten lähtivät. Äidin kullan-murut omille lomareissuilleen kokonaiseksi viikoksi. 
I think that i will miss them... mutta ei ihan vielä.

Olen ehdottomasti sitä mieltää, että omaa aikaa täytyy myös arvostaa ja siitä pitää osata nauttia. 
En koe itseä yhtään huonommaksi äidiksi vaikka  oven sulkeuduttua lasten takana, huokaisinkin syvään ja miettisin mielessäni "Huh, ihanaa olla yksin"! Se ei todellakaan tarkoita ettenkö murehtisi ja ajattelisi lapsiani joka ikinen päivä. Tiedän kuitenkin että heillä on kaikki hyvin ja että heillä tulee olemaan huippu hauskat viikot, kummallakin omilla tavoillaan.

Olen toisinaan ollut muutamaan otteeseen osallisena / kuuntelijana keskusteluissa, joiden aiheina on ollut lasten hoitoon jättäminen / vanhemman tai vanhempien oma aika. 
Välillä olen jopa tuntenut itseni huonoksi äidiksi omine mielipiteineni siitä, miten ihanaa on välillä viettää aikaa ilman lapsia. Jotkut äidit ovat jopa paheksuneet mielipidettäni. Heidän mielestään äitien paikka on lastensa kanssa 24/7 kunnes lapset lähtevät omille teilleen. Eihän äitys tarkoita sitä? 

Äitiys on hieno asia ja olen siunattu kahdella kauniilla ja terveellä lapsella joita ilman en olisi minä. 
Saan kiittää heitä monesta asiasta elämässäni. 
He ovat parasta mitä olen elämässäni saanut aikaan ja tärkein asia maailmassa. Kaikesta huolimatta tarvitsen ja kaipaan toisinaan aikaa vain itselleni. Enkä häpeile sanoa mielipidettäni.

Mikä hassuinta, kun lapset ovat lähdössä mietin mitä kaikkea teenkään kun minulla on aikaa. Mutta kun he todella ovat poissa kotoa, en osaa oikein tehdä mitään. Kaikki tuntuu jotenkin tyhjältä. En oikein osaa selittää mitä tarkoitan, mutta ehkä joku muukin vanhempi tietää mistä puhun.

Vapaa viikko


No asiasta toiseen. Eli nyt kun minulla on siis tätä kaivattua omaa aikaa ja vielä muutaman päivän lomakin edessä, mitä sitä sitten pitäisi tehdä? 
Ensin ajattelin ainakin käydä tervehtimässä muutamaa ystävää ja juttelemassa kaikessa rauhassa kaikki maailman asiat taas oikeille paikoilleen. 

Toiseksi aion ehdottomasti viettää yhden päivä hemmotellen itseäni jollain lailla. Hieronta, joku muu hoito, hyvää ruokaa.... mitä ikinä se sitten onkaan niin sen teen kyllä varmasti tulevalla viikolla.

Aamuisin aion nukkua niin pitkään, kuin nukuttaa.  Herätyskelloja ei tunneta näinä päivinä. 

Ensi töiksen kuitenkin siivoan kodin nyt tip top kuntoon, laitan muutaman kynttilän palamaan ja kaadan lasin hyvää viiniä itselleni ja nautin siististä ja hiljaisesta kodista.

perjantai 15. helmikuuta 2013

This is what i'm looking for


Tiedättekö tuon tunteen? Jos tiedätte, niin olkaa onnellisia ja pitäkää toisesta osapuolesta kaksin käsin kiinni. Mitään muuta en pyydä enkä odota  kuin sen että hän saisi minut hymyilemään juuri noin. 
Ei siis ne suuret puheet, vaan pienet teot. Vain niillä on merkitystä.


torstai 14. helmikuuta 2013

Valentine's day

Ihanaa ystävänpäivää <3


Ystävä on hän, joka työntää sinut matkaan kun epäröit, luottaa kun et itse luota. Ystävä on hän, joka näkee, mihin pystyt, haastaa hyviin muutoksiin ja auttaa tunnistamaan oman tiesi. Ystävä on hän, joka kysyy oikeita kysymyksiä, jotka ohjaavat eteenpäin, kun pelkäät menettäneesi suunnan. Ystävä on hän, joka toivoo sinulle vain parasta, uskoo unelmiisi ja antaa siivet lentää niitä kohti. Hyvää Ystävänpäivää!


Muistittehan kertoa ystävillenne miten tärkeitä he teille ovat?


keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ylläs ja Barcelona

Tämä viikko on ollut oikein vilinää ja vilskettä niin töissä kuin kotonakin. Tupakkalakon 9 päivä ja olo alkaa jo helpottaa. Olen nyt siis tosiaan matkalla kohti savutonta elämää, HURRAA!!!!

Lapsilla alkaa tosiaan hiihtoloma ensi viikolla ja ovat jo ihan innoissaan tulevista lomamatkoistaan.

Poika on lähdössä mamman kanssa jo perinteeksi muodostuneelle hiihto reissulle Ylläkselle.
Eli suksia, lämpimiä vaatteita ja tottakai salkullinen leluja ja muuta roinaa on jo pakattuna kasseihin.


Tyttö taas puolestaan pääsee ihanan iskän järjestämälle matkalle Barcelonaan. Joten pipot ja tumput saa jäädä suomeen ja tilalle mukaan lähtee keväisempiä vaatteita, aurinkolasit ja muutama Barcelonan kaupunkiopas.


Miten äitinä voikaan olla näin onnellinen kun näkee lasten olevan aivan innoissaan tulevista retkistään.

No mitäs se äiti sitten puuhaa kun lapset ovat kokonaisen viikon poissa????

Tämä on kyllä sen verran harvinaista herkkua, että olen itsekin vähän ymmälläni mitä sitä tekisi.
Kokonainen viikko itsekseen.... vähän jännittää jo nyt.

Otin nyt kuitenkin töistä 3 päivää lomaa alkuviikkoon, joten kaippa minä jotain kivaa keksin.
Sen näkee sitten ensi viikolla.
Nyt olisi oikeastaan otollinen aika vaikka treffeille, mutta jostain kumman syystä  treffailu ja prinssin etsintä on vähän jäissä, koska ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta.

Nyt vielä viimeinen pyykkikone käyntiin lasten vaatteita joita tarvitsevat matkoilleen mukaan, ehkä yksi erä Aliasta pojan kanssa ja sitten onkin iltapalan vuoro ja kauniita unia :)

maanantai 11. helmikuuta 2013

Nyt olis miehelle käyttöä....

Voi että miten tänään tarvitsisin voimakkaita ja turvallisia käsiä ympärilleni. Jotain joka kertoisi minulle miten ylpeä on siitä että olen ollut tupakoimatta jo 6 päivää. Jotain joka kannustaisi ja tukisi minua näinä vaikeina päivinä. Miksi minulla ei ole miestä???? Minä haluan parisuhteen!!!!!
Saunan kiukaan kivetkin pitäisi vaihtaa, mutta kuka kantaa sen painavan kivilaatikon tänne yläkertaan?
Selkä ja hartiatkin on jumissa, miksei kukaan ole täällä hieromassa niitä?

Ok, tiedän että nyt on vali, vali, ruti, ruti päivä. Mutta suotakoon se minulle
(maanantai ja vielä tupakkalakko). Miten ikinä minä tulen selviämään tästä viikosta hengissä?
Arggg!!!!!!


Mitä jos hautautuisin sängyn alle piiloon ja kömpisin sieltä esiin vasta perjantaina? Harkitsen tätä vakavasti.
Ai niin mutta minullahan on 2 lasta... ei siis onnistukaan.

Pakko vaan vetää hymy korviin ja mennä paistamaan pannukakkua....
(Olikos se Sooloilua elokuvassa kun sanottiin että: "kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku")

Luulempa että meillä on siis pannukakku viikot alkaneet!!


Alan jo olemaan pikkuhiljaa sitä mieltä että minulle pitäisi diagnosoida jokin kaksisuuntainen mielenhäiriö tai vastaava. Vai voiko tämä tupakkalakko tosiaan saada ihmisen näin hölmöksi? Tiedä häntä. Mutta ei tämä nyt ihan normaaliltakaan vaikuta. Eilen sitä ja huomenna tätä... tahtoo, ei tahdo..... Just joo!!!

Iltarukous tälle illalle:
"Rakas sinä siellä jossakin, kuka sitten ikinä oletkaan. Lähettäisitkö minulle ihan ikioman mukavan ja halittavan huumorintajuisen miehen, mielellään nyt aika heti. Pahitteeksi ei olisi jos olisi myös kova pussaamaan...." Joo ja sitten vielä lottovoitto.
-Aamen.-










sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Rentouttava sunnuntai

Tänään olen pyhittänyt päivän ihan vaan olemiselle. Lueskellut kirjaa ja kuunnellut musiikkia. Ihanaa.....

Youtubessa musikkia selaillessa löysin hauskoja juttuja. Yksi niistä oli music to relax dogs. Tottakai mun oli kokeiltava sitä mun omaan koiraani... ja ihmeellistä kyllä se toimi kuin taika!!! Oikeastaan nukahdin myös itse tätä kuunnellessa :)

Kokeilkaapa ihan huviksenne, ja antakaa lemmikeillenne hetki aikaa rentoutua.


Kaupasta silmiin osui suklaa tee (empä ole tällaista ennen maistanut)... lähdenkin nyt siis keittämään teetä ja katson miten nuo kaksi asiaa sopivat keskenään yhteen. Samalla ajattelin laittaa eilen ostamani mutanaamion naamalle ja tottakai kurkkuviipaleet silmille :)

Home spa

Itselle suotu pieni hetki, piristää mieltä ja hipiää. Kauneushoitoloissa ei näillä palkoilla rampata kovin useasti joten olenkin ahkera "home-spa" kannattaja. Kotikonstein voi saada ihan hyviä tuloksia, ja kokemuksesta saa enemmän kylpylämäisen esimerkiksi aromatuoksu kynttilöillä ja rentouttavalla musiikilla. 

Jos jollain lukijalla sattuisi olemaan jotain ihania vinkkejä kasvojen hoitoon kotioloissa, tällä siis tarkoitan ns. kotitekoisia kasvonaamioita ym, niin kirjoittakaa ihmeessä vinkkejä. 

Jostain luin tällaisen vartalokuorinta vinkin että sekoitetaan juoksevaa hunajaa ja hienoa sokeria keskenään tahnaksi, ja sillä sitten hierotaan ihoa joko saunassa tai suihkussa. Oli muuten ihan oikeasti pehmeä iho tuon kuorinnan jälkeen, ja noita aineita löytyy varmasti monen keittiön kaapeista. 

Kuiville käsille taas on ihan paras kikka kuoria kädet "käytetyillä" kahvinpuruilla. Ei siis kannata heittää suodatinpussia suoraan roskiin, ota kourallinen lämpimiä puruja käsiin, hiero hetken aikaa ja huuhtele. Voilá!!! Pehmeä kuin vauvan iho :)

Työviikko alkaa taas huomenna, joskin nyt vähän helpommalta tuntuva, nimittäin sen jälkeen alkaa LOMA!!!!  Mitä kaikkea ihanaa sitä lomalla tekisikään???