perjantai 22. helmikuuta 2013

Perjantai päivistä parhain


Tynkä työviikko takana ja kunnialla selvisin hengissä.... nyt voi siis hymyillä ja hengähtää.
Typy palasi Barcelonan matkaltaan aamulla ja huomenna äidin toinen kullan-muru kotiutuu pohjoisen reissultaan. Taas on kohta koko perhe koossa. Ihanaa viikonloppua toivottaa, 
onnellinen äiti :)

Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta.

torstai 21. helmikuuta 2013

Loman jäleen paluu töihin

Ai että tökkikö vähän? 


Kyllä! Loman jälkeen on aina yhtä hankalaa palata töihin, oli kyseessä sitten lyhyt tai pitkä loma. Herätys aamulla aikaisin taisi olla helpoin nakki tänä päivänä, koska jostain kumman syystä tupakkalakko on jättänyt minuun yhden häiritsevän sivuvaikutuksen... herään joka yö klo 3 ja uni ei meinaa millään tulla takaisin. Olin siis aamulla jo aikaisin töissä. Itselläni on onneksi melko joustava työaika, joten jos aamulla olisi väsyttänyt kovin, olisin voinut mennä myöhemminkin töihin.


Joka tapauksessa selviydyin siis kunnialla työpaikalle. Ensimmäiseksi kaadoin itselleni ison kupin kahvia ja aloin katsella ympärilleni millaisia töitä oli kertynyt loman aikana. Jaoin työt heti kolmeen kasaan 1.pitää tehdä, 2.teen kun jaksan ja 3.roskat. Tilanne ei näyttänyt kovinkaan pahalta joten ihan hirveään paniikkiin ei ollut aihetta. Pikkuhiljaa tein yhden asian kerrallaan loppuun ja jotenkin selviydyin kahvitaukoon asti.

Silloin se iski, ihan kamala väsymys... kroppa sanoi että nyt pitäisi mennä päiväunille kuten edellisinäkin päivinä, mutta eihän sitä nyt töissä nokosia vedellä... ainakaan kovin hyvällä sitä tuskin katsottaisiin.


Kahvia naamaan ja koitin parhaani mukaan pitää nahat silmien yläpuolella. Kelloa tuli vilkaistua kerta jos toinenkin päivän aikana ja tuntui kuin se ei olisi yhtään liikkunut eteenpäin. Lounastauolla päätin lähteä syömisen sijasta pikku kävelylle ulkoilmaan, josko se hiukan piristäisi... (oikeasti ideana oli se että käyn kaupassa tekemässä välttämättömät ostokset valmiiksi jotta voin suoraan töistä hurauttaa kotiin nukkumaan). Toisaalta kirpakka pakkaskeli piristi kyllä kummasti. Sain siis luovittua ensimmäisen työpäivän loman jälkeen kunnialla päätökseen.. (tai kunnialla ja kunnialla, mutta päätökseen kuitenkin).



Nyt siis äkkiä kotiin ja päiväunille.....
Nyt kun minulla oli siis lasten poissaolon vuoksi mahdollisuus tähän ihanuuteen, vetäisinkin oikein ruhtinaalliset 3 tunnin torkut ja johan alkoi olo helpottaa :) Kyllä tämä tästä vielä lähtee käyntiin, onneksi huomenna on jo perjantai. Ihanaa lapsetkin saapuvat pian kotiin lomiltaan.. Onkin jo ihan hirveä ikävä <3

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

The best lazy day ever


Tänään olen viettänyt totaalisen "en tee mitään päivän"! Pyjama päällä olen vaeltanut sängyn, jääkaapin ja sohvan välillä. 

Lasten puhelinsoitot taisivat tänään olla ainut kontakti ulkomaailmaan, niin ja koiran kanssa ulkona käydessä vastaan tulevat ihmiset (joita ei onneksi ollut monia). Jotenkin ihana ja raukea olotila kun saa vaan olla. 

Aloin oikein miettiä että millaista elämää ennen elettiin, kun ihmisten ei tarvinnut olla tavoitettavissa 24/7. Pakko myöntää että itsellenikin iskee paniikki jos huomaan puhelimen jääneen kotiin tai kun huomaan että puhelimesta on akku vähissä ja laturi on hukassa.... Missä vaiheessa meistä tuli tällaisia? 
Sama asia pätee sähköpostiin. Mikäli et käy lukemassa sähköpostia päivittäin, voi jotain tärkeää jäädä välistä. Esimerkiksi omakohtaisia kokemuksia siitä, kun lasten koulusta ilmoitetaan edellisenä päivänä että huomiseen koulupäivään on tullut muutos.... Arvatkaa vaan monestikko lapset ovat olleet myöhässä tai liian aikaisin koulussa, koska en ole lukenut sähköpostia jonne ilmoitus on tullut....

Lazy Day siis kunniaan!!!!

Taidankin tästä siirtyä sohvalle köllimään loppu illaksi, odottelemaan kohta alkavaa pieniä poltilaita sarjaa AVA:lta. Siinä ohjelmassa näkee ihmisiä joiden työtä ja ammattitaitoa arvostan suuresti.

Ai niin huomenna loppuu loma ja alkaa taas työt.... eli tänään pitäisi siis mennä nukkumaan ajoissa... 
EI TUOTA ONGELMAA :)

Leppoista illanjatkoa kaikille.



tiistai 19. helmikuuta 2013

I'm in heaven

Lomapäivä nro 2


Lapsia alkaa ihan oikeasti olla jo vähän ikävä... pakko myöntää. Toisaalta on ollut ihanaa vaan olla ja nauttia lomasta omassa tahdissaan. Täksi päiväksi olin varannut itselleni hiukan hemmottelua, kiitoksena tai kannustimena siitä että olen ollut savuton pian jo kolmatta viikkoa. HYVÄ MINÄ!!!

Aamulla nukuin pitkään, herätyskello ei ollut soimassa. Herättyäni sain käskyn ystävältäni pukea vaatteet päälle ja raahautua aamukahville rantaan. Vaatteet niskaan, koiran kanssa pikainen lenkki ja siis aamukahville. Hetken siinä rupateltiin niitä näitä ja hörppäiltiin aamukahvit ja ihanat lämpimät kanaleivät, sitten olikin aika rientää hoitolaa kohti.

Pala taivasta

Olin siis varannut itselleni hot stone-hieronnan. Pakko myöntää että ne kattilan näköisessä härpäkkeessä kiehuvat kivet hiukan kauhistutti aluksi....
Lötkähdin siis Evan asussa hoitopöydälle, jonka jälkeen hieroja peitteli munut monin kerroksin filttejä, pyyhkeitä ja kääreitä (tai ainakin siltä se tuntui). Olo oli kuin vauvalla konsanaan. Selän päälle lastattiin kuumia kiviä, niitä oli aika paljon, tai ainakin ne painoivat melkoisesti. 
Olo oli kuin taivaassa. 
Taustalla soi ihana rentouttava musiikki ja hieroja aloitti hieromaan öljyttyjä jalkoja varpaista pakaroihin. Välillä kuumia kiviä aseteltiin pitkin jalkoja ja välillä niillä taas hierottiin. Kun toinen jalka oli käsitelty kokonaan jalkapohjan päälle laitettiin yksi todella kuumalta tuntuva kivi, jonka jälkeen jalka paketoitiin ihanaan kapaloon. Sitten oli toisen jalan vuoro.... tässä vaiheessa taisin nukahtaa hetkeksi.
Jalkojen jälkeen hierottiin kädet, sormenpäistä olkapäihin. Tunsin miten lämpö rentoutti lihaksia sisältä päin ja oloa ei voinut sanoin kuvailla. Käsien jälkeen koko hoidon selän päällä olleet kivet poistettiin (tuli jotenkin turvaton olo) ja olin jo melkein sanoa 
EIII VÄHÄN AIKAA VIELÄ!!! mutta sitten alkoi vasta se hieronnan huippu juttu. Selän hieronta ihanilla kuumilla kivillä.... What more can i say... Perfecto!!!
Lämpö ja laadukas hierontaöljy sai ihon tuntumaan ihanan pehmeältä ja kimmoisalta. Aivan ihana hoito. Suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan. Ja tämän hoidon maksoin siis niillä rahoilla joita en ole tuprutellut taivaan tuuliin, lopetettuani tupakoinnin. Hieroja suositteli myös kokeilemaan yrttinyytti hierontaa, johon varasin jo ajankin muutaman viikon päähän. Taas on siis jotain mitä odottaa.

Hieronnan jälkeen oli pienen juomatauon ja vaatteiden pukemisen aika. Sitten heittäydyin pöydälle toisin päin makuulle. Vuorossa ripsien pidennykset. Minua raukkaa kun ei ole luotu kovinkaan "ripsikkääksi", niin tällä konstilla voin siis saada mahtavat pitkät ja tuuheat ripset. 
Ovat sekä kivan näköiset, mutta myös todella käytännölliset, koska meikkiä ei tarvitse laittaa välttämättä ollenkaan ja silmät näyttävät aina hyviltä. Sain vielä ripsien laiton ajaksi peiton alle muutaman lämpimän kiven rentouttamaan lantion lihaksia. Siinä silmät kiinni kölliessä ja kuunnellessa rauhallista musiikkia taisin nukahtaa toisen kerran. 
Jostain kaukaa unien keskeltä kuulin hennon äänen 
"nyt oltaisiin valmiita"....  
Peilistä katsoi rentoutuneen ja onnellisen näköinen äiti joka oli saanut rahoilleen 100% vastineen. Kiitos, kiitos, kiitos... en muista montako kertaa mahdoin sitä siinä toitottaa, mutta se vaan oli niin ihanaa :) 


Nyt kotiin, peiton alle ja lukemaan aloittamani kirja (Riadin tytöt) loppuun. Ihana aamupäivä. 
Illalla ajattelin leipoa suklaakakkua ja pyytää ystävää iltateelle. 


Olit sitten töissä tai lomalla. Unohda hetkeksi päivän kiireet ja murheet. Anna itsellesi hetki aikaa, rentoudu ja mieti mukavia asioita. Elämä on liian lyhyt murehtimiselle.  Netti on pullollaan kaiken maailman rentoutus musiikkeja. Kokeilkaapa illalla laitta jokin näistä musiikeista soimaan ja rentoutukaa koko perheen voimin. Minä ja lapseni teemme tätä toisinaan. Koko porukka äidin sängylle lötköiksi, silmät kiinni ja musiikki soimaan. Voin taata että vilkkaimmatkin vesselit nukahtavat huomattavasti paremmin tällaisen jälkeen. 
Meillä on ainakin toiminut loistavasti. 







maanantai 18. helmikuuta 2013

Maailman paras äiti

Tänään olen viettänyt koko aamupäivän ihanan äitini hyvässä seurassa. Kävimme syömässä ja vähän kaupungilla kiertelemässä kauppoja. Lopuksi vielä kahvittelut ja sitten molemmat kohti omia kotejaan.



Mietin koko kotimatkan että kumpa voisin olla omille lapsilleni edes puoliksi niin hyvä äiti, kuin omani on minulle ollut.

Äiti, tiedän että luet tämän. Kiitos siis sinulle siitä, että olet ollut ja tulet aina olemaan maailman paras äiti!



sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Unia ja uhkapelejä

Olen jo muutaman yönä nähnyt unta siitä, että taivaalta sataa rahaa.
Mitäs kummaa tämä mahtaa tarkoittaa?
Nokkelana ja köyhänä päättelin että se tarkoitta sitä että tulen voittamaan jostain paljon rahaa... Hahaahhaa.. tuskimpa vaan, mutta pakkohan sitä on kokeilla.

Eikö aina puhuta " aloittelijan tuurista". No päätinpä sitten tänään tylsistyksen hetkellä pistää muutaman rivin veikkausta. Ja jotta tuplaisin onnistumis mahdollisuuteni (aloittelijan tuuri ) ajattelin veikata jotain, josta minulla ei ole harmainta aavistustakaan.

Kirjauduin siis veikkauksen sivuille ja siirsin 10€ pelitilille. No mitäs sitä sitten pelailisi???
Pitkäveto, tulosveto, voittajaveto... veto veto veto....... Vakioveikkaus, JESS!
Siinä se, 1 X 2 pennit miljoonaksi!
Kaikille teille siis tiedoksi että olen äärettömän huono näissä peli jutuissa. Jos tai kun joskus pelaan jotain uhkapeliä. Se yleensä keskittyy lottoon tai kenoon, joka sekin koneen arpomaa.

No valitsin siis vakioveikkauksen. Valittavana oli vain jalkapallovakio...(näitä on ilmeisesti siis muihinkin lajeihin??) Okei.. seuraavaksi piti valita järjestelmä, harava tai haravarivit...
älä kysy en todellakaan tiedä mitä nuo tarkoittavat! En tiedä olisiko tätä voinut pelata ihan ilman mitään järjestelmiäkin....???

Valitsin kuitenkin järjestelmän. Ensimmäisen rivin täytin ihan vaan "musta tuntuu että tää on parempi joukkue" taktiikalla. Nyt jotkut veikkaus expertit varmaan nauraa itsensä kuoliaaksi tällaiselle typerälle mamille joka heittää rahansa melko todennäköisesti kankkulankaivoon... No omatpahan ovat rahani.
Toisen rivin voittajaksi valitsin sen joukkueen jolla on parempi nimi (musta tuntuu että tämä on loistava rivi)!
Kolmas rivi... nolottaa tunnustaa, mutta koitin muka ihan oikeasti etsiä tietoa siitä kumpi joukkueista todennäköisesti voisi voittaa...No just joo... Ihan kuin minä jotain niistä ymmärtäisin.
No joka tapauksessa olen nyt siis laittanut veikkausta tälle päivälle... ja alankin jo suunnitella mitä kaikkea kivaa teenkään kun voitan ihan älyttömästi rahaa.... (ihan vaan sellainen pikku mutta, että enhän minä edes tiedä paljonko tällaisesta pelistä voi ylipäätään voittaa).
No mutta mottoani seuraten: "kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran".. olen nyt siis veikannut jalkapallo pelien lopputuloksia. Kyllä nyt jännittää :D

Kokeilkaapas kaikki muutkin jotka ette ole ennen vakioveikkausta pelanneet. 
Tässä on siis nämä illan pelit:

Man City - Leeds
Liverpool - Swansea
Torino - Atalanta                                                  
Catania - Bologna
Genoa - Udinese
Napoli - Sampdoria
Pescara - Cagliari
Nürnberg - Hannover
Hoffenh. - Stuttgart
Valencia - Mallorca
Valladoli - At.Madrid
Reims - StEtienne